Kotitekoinen siemennäkkileipä

Kotitekoinen rosmariininäkkileipä “Organic Breakfast Topping – mustikka” -lisukkeella

Ohjeella valmistat noin 2 uunipellillistä:

  • 1 dl pellavansiemeniä
  • 1 dl seesaminsiemeniä
  • 1 dl auringonkukansiemeniä
  • 1 dl kurpitsansiemeniä
  • 4 dl kaurahiutaleita
  • 2 rkl psylliumkuitujauhetta
  • 4 dl kiehuvaa vettä
  • 1 dl Organic Breakfast Topping – mustikka
  • 3 rkl suolaa
  • Tuoretta rosmariinia (valinnainen)

Sekoita listan 6 ensimmäistä aineosaa yhteen kulhossa ja kaada päälle kiehuva vesi. Anna sekoituksen jäähtyä. Lisää joukkoon 1 dl «Organic Breakfast Topping – Mustikka» -lisuketta ja sekoita hyvin. Valmistele kaksi leivinpaperiarkkia levittämällä niihin hieman öljyä. Jaa taikina tasapuolisesti molemmille arkeille ja painele niitä hieman öljyisellä kädellä. Aseta tämän jälkeen taikinoiden päälle tuorekelmua ja kaulitse taikinaa. Siirrä tuorekelmua tarvittaessa. Kaulitse taikinaa, kunnes sen paksuus on noin 2-3 mm.

Kun taikinan paksuus on lähellä haluttua, ripottele päälle hieman merisuolaa ja hienonnettua rosmariinia. Paista 170 asteessa 10 minuuttia. Ota näkkileipä pois uunista ja jaa se haluamasi kokoisiksi paloiksi pizzaleikkurilla tai veitsellä. Laita näkkileipä takaisin uuniin ja paista vielä 30 minuuttia. Jos näkkileipä paistuu epätasaisesti, käännä peltiä paiston aikana tasaisen paistotuloksen saavuttamiseksi.

Pienennä lämpö 100 asteeseen. Ota näkkileipä uunista, murra se paloiksi ja aseta takaisin uuniin. Jätä uuninluukku auki ja anna näkkileipien kuivua mahdollisimman rapeiksi 30-40 minuutin ajan. Anna lopuksi jäähtyä ritilällä. Säilytä tiiviissä rasiassa, vältä säilytystä pystyasennossa.

Näytä lisää
Din vara har lagts till i varukorgen. För att ta del av rabatten måste du vara inloggad som medlem.
LOGGA IN eller BLI MEDLEM